2003 – Cheb: Dojde k opravě věžních hodin (TV Západ)

Seřídit si přesný čas podle věžních hodin na budově Galerie výtvarného umění na chebském náměstí je v současné době sázkou do loterie. Každý z poškozených ciferníků totiž nabízí jiný časový údaj.

dezinfekce

Tato situace by se ale měla již v průběhu letošního roku změnit. Chátrající hodiny se mají po mnoha letech dočkat celkové rekonstrukce.

"Podle informací, které mám z majetkoprávní odboru, tak by měla být oprava dokončena již v srpnu," informoval místostarosta Chebu Václav Jakl. 

Chebští Zastupitelé zatím na opravu uvolnili 100 tisíc korun, ale tuto částku bude pravděpodobně potřeba ještě navýšit.

"Jsou to hodně odborné práce, měly by se tam vyměnit i mechanismy hodin. A jestli dojde k tomu dálkovému řízení rádiem, které by zaručovalo přesný chod, to doufám. Ale není to ještě jisté, protože možná peníze, které byly schváleny Zastupitelstvem, na tuto opravu prý nebudou stačit," vysvětlil místostarosta. 

Budovu historické radnice s běžnými hodinami má od města již řadu let pronajatou Galerie výtvarného umění. Ta ale na opravu hodin nemá dostatek finančních prostředků.

"Je pravda, že budova je městská a galerie ji má pronajatou za velmi výhodných podmínek. Na druhé straně ale musím říct, že galerie investovala do této budovy v poslední době značné množství peněz, takže svůj úkol plní. A oprava hodin na věži Nové radnice byla nad jejich možnosti," potvrdil Jakl. 

Pokud tedy vše půjde bez komplikací, mohly by již v září ukazovat všechny ciferníky věžních hodin na chebském náměstí přesný čas.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy