2003 – Cheb: Malometrážní domky mají vzniknout u Skalky (TV Západ)

Výstavba malometrážních řadových rodinných domků v lokalitě Klášterní mlýn, nacházející se nedaleko chebského sídliště Skalka, by mohla být zahájena nejdříve na jaře příštího roku.

dezinfekce

Příprava tohoto projektu probíhá přibližně dva roky a v současnosti je již vydáno Územní rozhodnutí. V rozpočtu města na letošní rok jsou pak vyčleněny peníze na zpracování prováděcí dokumentace.

"My jsme zažádali o dotační příspěvek na podporu bytové výstavby v této lokalitě a moc velké šance nám dříve Ministerstvo pro místní rozvoj, v současné době Státní fond rozvoje bydlení, nedávají. Říkají, že tento projekt není typický pro poskytnutí této podpory. V každém případě tedy nechceme úplně zastavit práce, ale budeme hledat nějakou finanční podporu pro tento projekt, tedy nějakého strategického partnera, který by byl ochoten a schopen společně s městem tuto záležitost zafinancovat," vysvětlil místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

V lokalitě Klášterní mlýn má vyrůst více než 120 řadových domků o velikosti 2 + kuchyňský kout s vlastním pozemkem a parkovacím místem. Podobně jako u obytného domu na místě areálu bývalých technických služeb v ulici K nemocnici, by také v tomto případě měla být pravděpodobně zvolena forma družstevní výstavby.

"Samozřejmě další možnou formou je například to, že se najde firma a která by byla ochotna tam postavit toto a potom ty bytové jednotky pronajímat," nastínil místostarosta. 

Realizaci projektu by mohla nahrát relativně výhodná cena domků, která by se včetně vybudování inženýrských sítí měla pohybovat kolem jednoho milionu korun.

"Což nejsou náklady tedy jako tak hrozné, jsou to náklady obvyklé, takže mohlo by se podařit ten projekt zrealizovat," dodal Vanoušek. 

Vedle příprav projektu řadových domků v lokalitě Klášterní mlýn má v letošním roce proběhnout rovněž výstavba již zmiňovaných 61 bytů v ulici K Nemocnici. Zahájena bude pravděpodobně také přestavba bývalého internátu v Koželužské ulici na 17 bytových jednotek a pokračovat by měly přípravy na výstavbu obytných domů a řadových domků v areálu kasáren Zlatý vrch. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy