2003 – Cheb: Plovárna na Skalce by se letos měla dočkat obnovy (TV Západ)

Několik let chátrající plovárna na chebské přehradní nádrži Skalka se konečně dočká obnovy. Rozsáhlá rekonstrukce bude zahájena v průběhu letošního roku, přičemž v současné době jsou již odstraněny zbytky původních staveb a celý pozemek je nově oplocen a vyčištěn od náletových porostů.

dezinfekce

"Významnou částí té investiční akce je vybudování kanalizace, která by měla jít až pod hráz a na ní by se potom měly napojovat všecky objekty, které v té lokalitě buď už jsou, anebo eventuálně vyrostou," vysvětlil místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

V letošním rozpočtu města je na obnovu plovárny vyčleněno 8 milionů korun. Radnice přitom počítá s tím, že celý projekt bude dokončen v průběhu příštího roku.

"Rád bych, aby to bylo tak, aby už ta sezóna koupání tam mohla proběhnout," uvedl místostarosta. 

Pro návštěvníky plovárny by zde v té době mělo být již připraveno solidně vybavené zázemí.

"Tam se předpokládá, že tam bude kromě té vlastní plovárny, že tam bude ještě jeden bazén, který tam bude vybudován v areálu plovárny. Dále tam bude samozřejmě nějaké dětské hřiště, kouzelník a budovy, které jsou k provozu plovárny nezbytné. To znamená šatny, nějaká hygienická zařízení a nějaké zázemí pro poskytování občerstvení," dodal Vanoušek. 

Přesná výše celkových nákladů na vybudování plovárny bude známa až po skončení výběrového řízení na dodavatele stavby. Předběžné odhady ale předpokládají částku kolem patnácti milionů korun. Část z této sumy by chebská radnice chtěla pokrýt prostřednictvím dotace z prostředků Evropské unie. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy