2003 – Cheb: Poplatky za odpady zůstanou stejné (TV Západ)

V loňském roce v Chebu zavedený paušální poplatek za svoz a likvidaci komunálního odpadu zůstává i pro letošek v nezměněné výši. Činí tedy 500 korun za každou osobu s trvalým bydlištěm ve městě. Rovněž splatnost poplatku zůstává nezměněna. Při jednorázové platbě je termín do 31. května.

dezinfekce

Při splátkách dvou je pak nutné uhradit první polovinu do téhož data a druhou do 30. října. Vedení chebské radnice chce zároveň poté, až budou známy všechny ekonomické údaje za loňský rok, úspěšnost nového systému vyhodnotit a případně v něm udělat některé změny.

"Vyhodnotit by se měly jednak připomínky občanů, které k tomuto způsobu likvidace odpadu jsou. Potom by se měly vyhodnotit ekonomické aspekty, to znamená, kolik prostředků se vybralo a kolik prostředků se pro tu likvidaci ještě nedostávalo. A potom by se taky mělo vyhodnotit, a to považuji za velmi důležité, jak se ten nový systém projevil v životě města. To je, jestli ubylo černých skládek, jestli se podařilo snížit počet nádob na odpadky a trošku zlepšit stav životního prostředí," popsal místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Diskutovat se s největší pravděpodobností bude opět také o osvobození některých skupin obyvatel od placení poplatků. Zastupitelstvo přitom v loňském roce všechny návrhy na výjimky zamítlo. Jednalo se například o starší občany, majitele rekreačních objektů v katastru města, kteří mají zároveň v Chebu trvalé bydliště, studenty nebo vojáky základní služby.

"Zatím to zastupitelstvo nepřijalo. Takovéto návrhy ale nevylučují, že v souvislosti s projednáváním případných změn v tom systému se zase vrátíme i k těmto záležitostem," neodmítl možnost místostarosta. 

Lidé, kteří se vloni k placení poplatků za svoz odpadu řádně zaregistrovali, nemusí letos již vážit cestu na Městský úřad. Složenka jim v krátké době přijde poštou na adresu trvalého bydliště. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy