2003 – Cheb: Probíhá výběrové řízení na Dragoun (TV Západ)

Chebští radní na svém posledním zasedání rozhodli o vypsání nového výběrového řízení na pronájem areálu tzv. bezcelní zóny sousedící s obří tržnicí Dragoun. Přihlášky do výběrového řízení lze podávat do desátého března.

dezinfekce

K přihlášce je potřeba přiložit také záměr na využití objektu, uvést tedy například počet plánovaných pracovních míst nebo nabízenou cenu za pronájem.

"Ty podmínky pronájmu jsou následující. Jedná se o nájemní poměr na dobu neurčitou a s výpovědní lhůtou 6 měsíců," uvedl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Důvodem vypsání výběrového řízení je skutečnost, že dosavadní nájemce svobodného celního pásma, společnost Senzo, dostala z areálu výpověď a radnice již také u Okresního soudu v Chebu podala žalobu na vyklizení nemovitosti.

"A chtěli jsme, aby ty subjekty, které tam podnikají a vytvářejí pracovní příležitosti, mohly uzavřít smlouvu přímo s městem," popsal místostarosta. 

Do soutěže se tedy mohou přihlásit zájemci, kteří chtějí pronajmout jak celý areál, tak i jednotlivé nemovitosti nebo dokonce pouze jejich části.

"Tam je alternativou, že buď se ty firmy, které tam působí, mezi sebou domluví a jedna z nich převezme do nájmu celý areál. Potom by nebylo zapotřebí správce. V případě, že ne, tak je tu možnost třeba dát ten areál do správy TEREA, nebo vytvořit nějakou městskou příspěvkovou organizaci, která by tu správu zajišťovala," dodal Vanoušek. 

Společnost Senzo měla mít podle původní smlouvy bezcelní zónu pronajatou za jeden a půl milionu korun ročně až do roku 2005. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy