2003 – Sokolov: Další stavební parcely vzniknou na Vítězné (TV Západ)

Ještě v první polovině letošního roku začne sokolovská radnice nabízet zájemcům o výstavbu rodinných domků za síťované pozemky v lokalitě mezi ulicemi Vítězná a Husitská.

dezinfekce

"Takže můžeme říct, že šest parcel vlastně už schválilo minulé Zastupitelstvo a nynější Rada v podstatě schválila nebo doporučuje Zastupitelstvu schválit dalších 12 parcel," uvedl místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

V lokalitě Husitská Vítězná, jejíž rozsáhlé úpravy byly zahájeny již koncem roku 2001 má postupně vzniknout nová vilová čtvrť. Na pozemcích o rozloze téměř čtyřiceti tisíc metrů čtverečních bude v příštích letech připraveno celkem 47 parcel pro výstavbu rodinných domků, půl hektarová plocha pro řadovou zástavbu a rovněž průmyslová minizóna.

"Prvotní rozpočet byl kolem 120 milionů korun, víme, že budou možné nějaké vícenáklady. Já dneska bych to odhadl kolem těch 130 – 140 milionů korun," přiblížil místostarosta. 

Radnice už má také jasno v otázce, za kolik bude ze síťované parcely, ke kterým bude vybudována přístupová komunikace, nabízet zájemcům k odkoupení.

"Cena v podstatě byla doporučená, a to tam se jednalo o 650 korun," dodal Dvořák. 

Celý projekt úprav lokality Husitská Vítězná by měl být podle vedení sokolovské radnice dokončen v horizontu tří až čtyř let. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy