2003 – Sokolov: Daňové příjmy za byly o 11 % vyšší než se očekávalo (TV Západ)

Téměř o 8,5 milionu korun více než byly odhady při sestavování rozpočtu města na rok 2002 činily daňové příjmy Sokolova za loňský rok. Celkový výnos daní tak přesáhl částku 147 milionů korun.

dezinfekce

"Byl to docela hezký dárek do nového roku. Naše odhady byly trošku pesimističtější," uvedl starosta Sokolova Karel Jakobec. 

K nejvyššímu nárůstu oproti původním očekáváním, a to o více než 20 %, přitom došlo u daně z příjmu právnických osob, která do rozpočtu města nakonec přinesla takřka 36 milionů korun. V porovnání s rokem 2001 pak celkové daňové příjmy města narostly téměř o 15 milionů, tedy o více než 11 %.

"Ten mě překvapil nejvíce. Ani nejde tak o tu částku jako o to, že oproti skutečnosti roku 2001 ta daňová výtěžnost je o více než 11 % vyšší. Což pro naše město je velice dobré," dodal Jakobec. 

Rozpočtové provizorium Sokolova na letošní rok počítá s daňovými příjmy ve výši zhruba 166 milionů korun. Po zveřejnění konečných výsledků za loňský rok ale vedení radnice uvažuje o tom, že se tento odhad navýší o dalších několik milionů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy