2003 – Sokolov: Do školních jídelen musí město investovat miliony (TV Západ)

Podstatně přísnějším hygienickým předpisům stanoveným vyhláškami ministerstva zdravotnictví musí nejpozději od srpna letošního roku vyhovět všechny školní jídelny v republice. Sokolovská radnice bude proto nucena do úprav stravovacích zařízení investovat mnohamilionové částky.

dezinfekce

V současné době si město nechává zpracovat variantní studii, ze které má vyplynout, jestli do budoucna zůstanou všechny jídelny zachovány v současné podobě, nebo část z nich bude sloužit pouze pro výdej jídel.

"Měli jsme to projednávat na místní Hygieně a tam nám bylo řečeno, že to striktně bude platit v podstatě od 1. 7. do 1. 8. takže nelze tomu nijak uniknout. Možná lze přijmout nějaký provizorní řešení třeba s tím, že by jsme to nějakým způsobem provozovali, ale mezitím už realizovali něco, tak to by možná šlo takhle udělat, ale zatím zatím si to nedovedu představit, popravdě řečeno," uvedl místostarosta Sokolova Zdeněk Berka. 

Při výběru nejvhodnější varianty úprav bude hrát hlavní roli především otázka financí. S největší pravděpodobností se tak od příštího školního roku bude vařit jen v několika jídelnách a ostatní budou sloužit pouze jako výdejny.

"Hlavní budou finance, samozřejmě. No, protože v extrémním případě, říkal jsem to tady bychom se mohli dostat, kdybychom opravili všechny jídelny nebo ty vývařovny tak, aby odpovídaly těm předpisům, tak by se mohly dostat řádově až ke stovce milionů korun a to bychom nechtěli. My předpokládáme, že to řešení by se mělo dostat do úrovně tak 15 - 20 milionů korun," přiblížil místostarosta. 

Zvolené řešení bude ale záviset na politickém rozhodnutí sokolovského Zastupitelstva. Ihned poté město nechá vypracovat projektovou dokumentaci, aby co možná nejdříve mohly být zahájeny samotné úpravy jídelen.

"Tak my bychom byli velmi rádi, kdyby ta realizace proběhla o prázdninách. Nevím, jestli se to stihne, ale bude to naším hlavním cílem," slíbil Berka. 

Podle vedení sokolovské radnice by se plánované úpravy neměly projevit ve zvýšení cen obědů pro školáky v příštím roce. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy