2003 – Sokolov: Knihovna nabídne rozvoz knih pro postižené a seniory (TV Západ)

Na novou službu pro tělesně postižené, případně starší občany, chce zavést během několika týdnů sokolovská knihovna. Oblíbené tituly začne zájemcům doručovat přímo do bytu.

dezinfekce

V minulosti již rozvážková služba knih v Sokolově fungovala, a jelikož se osvědčila, chce ji knihovna nyní obnovit. S letošním přechodem knihovny pod město se totiž podařilo vyřešit jediný zásadní problém v absenci potřebného automobilu.

"Ten jsme vyřešili tím, že jsme oslovili městský úřad a ti nám tedy ve velmi krátkém čase zajistili možnost výpůjček auta z Městského domu kultury," popsala ředitelka sokolovské knihovny Daniela Drobečková. 

Rozvážková služba je určena pro hendikepované a starší čtenáře, kteří se do knihovny ležící v centru města, navíc v prvním patře zámku, těžko dostávali. Knihovnice proto oslovily například pečovatelskou službu, která své klienty o této možnosti získání knih informuje. Jasno už je také v tom, jakým způsobem si zájemci budou knihy objednávat.

"Mohou si je vybrat na internetu, pokud je vám doma mají. Pokud ho nemají, nabídneme jim ze začátku my tedy to, co si myslíme, že by je mohlo zajímat a potom už budeme mít myslím zjištěný zájem o tom, co tak oni čtou a podle toho jim ty tituly budeme nabízet," vysvětlila ředitelka. 

Rozvoz knih, se kterým se počítá zhruba dvakrát v měsíci, navíc nebude nijak speciálně zpoplatněn.

"Čtenáři budou platit pouze zápisné, které je pro všechny čtenáře společné 80 korun ročně," potvrdila Drobečková. 

Zájemci o novou službu se mohou přihlásit přímo v knihovně, případně telefonicky nebo e-mailem. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy