2003 – Sokolov: Na Vítězné město vybuduje chodník u nových domů (TV Západ)

Vybudováním chodníku, přeložky elektrických kabelů a rozšířením silnice chce sokolovská radnice podpořit výstavbu nového obytného komplexu v těsné blízkosti sídliště Vítězná.

dezinfekce

Soukromá firma, která stavbu tří činžovních domů s celkem třiceti byty realizuje, přitom město zažádala o poskytnutí zhruba dvou a půl milionové dotace, z níž mělo být kromě již zmíněné infrastruktury hrazeno také vybudování parkovací plochy pro obyvatele domů.

"Byla to velmi složitá otázka, to znamená, v podstatě to posuzovaly dva odbory, majetkový a odbor rozvoje. A potom to posuzovala ještě Komise rozvoje," uvedl místostarosta Jaromír Dvořák. 

Rada nakonec po dlouhé diskuzi doporučila Zastupitelstvu, aby se město podílelo pouze na výstavbě komunikací a přeložky kabelů. Radnice ale soukromému investorovi neposkytne finanční příspěvek, ale potřebnou infrastrukturu má nákladem asi dvou milionů korun sama vybudovat.

"Ale bereme, že tady máme jiného stavebníka, který staví podobné lokalitě a buduje pár metrů chodníku. Tak Rada posoudila, že by oba dva stavebníci měli mít zhruba stejné podmínky," dodal Dvořák. 

Nedávno zahájena výstavba prvního ze tří domů má být dokončena již na podzim letošního roku. Zájemci o nové bydlení budou muset zaplatit při vstupu do stavebního družstva třetinu ceny bytu a zbytek pak mohou splácet až po dobu dvaceti let. Cena za jeden metr čtvereční obytné plochy se má přitom pohybovat kolem patnácti a půl tisíce korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy