2003 – Sokolov: Připravuje se nový Územní plán (TV Západ)

Během následujících zhruba dvou let chce sokolovská radnice udělat významné změny v Územním plánu města. Tento dokument přitom rozhoduje o tom, ve kterých lokalitách se v Sokolově mohou stavět například obytné domy, rodinné domky nebo výrobní závody.

dezinfekce

"Územní plán v podstatě je základní dokument každého města a bez Územního plánu v podstatě město nemůže žádat o dotace a není rozvoj města," popsal místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Současný územní plán vznikl před osmi lety a nyní již neodpovídá potřebám radnice. V některých případech pak dokonce brzdí snahy o realizaci rozvojových projektů.

"Tak máme plány nějaké, řekněme obchvat Sokolova, například, to znamená kolem Chemických závodů, tam je potřeba drobné změny. Dále např. máme využití některých pozemků, to znamená představa zastupitelů je trochu jiná, než je současný územní plán," vyjmenoval místostarosta. 

Žádosti o změnu ale město očekává také od soukromých osob, které v Sokolově například vlastní pozemky a mají s nimi jiné záměry, než odpovídá nynějšímu Územnímu plánu, případně od investorů, kterým tento dokument neumožňuje stavět ve vytipovaných lokalitách.

"To je dle zákona. Územní plán – návrh - bude samozřejmě vyvěšený a dostane to projektant a základ Územního plánu je, aby prostě byla oslovená široká veřejnost a v podstatě všichni občané v Sokolově," dodal Dvořák. 

Všichni zájemci by si tuto šanci neměli nechat ujít, jelikož Územní plán je strategický dlouhodobý dokument a z tohoto důvodu by na další změny mohli čekat mnoho dalších let.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy