2003 – Sokolov: Proběhlo oblastní kolo Mateřinek (TV Západ)

Dvě stě dvacet malých umělců se 20. března sešlo v sokolovském městském divadle, kde proběhlo oblastní kolo celostátního festivalu mateřských škol, symbolicky nazvaného Mateřinka.

dezinfekce

Takřka do posledního místa zaplněné hlediště, v němž samozřejmě převažovali rodiče, prarodiče, sourozenci či spolužáci vystupujících dětí, se v průběhu více než dvouhodinového programu dočkalo šestnácti pódiových vystoupení nejrůznějšího zaměření.

"A jedná se vlastně o hudební, taneční, pohybové, dramatické - každá mateřská škola si připravila to, co umí, čím by se nám chtěla předvést," uvedla Vlasta Kaiserová, organizátorka oblastního kola. 

Úvodní vystoupení obstarala taneční skupina Glamour a poté již pódium patřilo malým zpěvákům, tanečníkům či hercům z patnácti zúčastněných mateřských škol, mezi nimiž nechyběla ani hostující školka z německého Oelsnitz.

"My máme účast i z Toužimi, Aše, z Mariánských Lázní i ze Sokolova, z Kynšperka, Rotavy, Kraslic. Nerada bych na někoho zapomněla," vyjmenovala organizátorka. 

Festival Sokolovská mateřinka měl sice nesoutěžní charakter, nejoriginálnější vystoupení ze všech dvaceti oblastních kol budou ale přesto vybrána pro celostátním finále, které proběhne v první polovině května v Nymburku, kde sídlí organizátor celého festivalu Nadační fond Mateřinka.

"Dál pak bude pořízené z této z tohoto oblastního kola videozáznam, který odešleme do Nymburka a z Nadačního fondu mateřinky v Nymburce. Vyberou tři nejnápaditější vystoupení, osloví mateřské školy a pojedou do Nymburka," přiblížila Kaiserová. 

Program pódiových vystoupení byl doplněn výstavou výtvarných prací předškolních dětí ve foyer divadla, kde se také nacházela kasička na zcela dobrovolné vstupné. V jehož výtěžku bude hrazena cesta těch nejlepších do středočeského Nymburka.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy