2003 – Sokolov: U 3. ZŠ vznikne zpomalovací retardér (TV Západ)

Snad již zhruba za dva měsíce by se na frekventované silnici před sokolovskou 3. ZŠ na ulici Boženy Němcové mohl objevit zpomalovací retardér. Rodiče dětí navštěvující právě tuto školu si totiž v minulých letech nejčastěji stěžovali na bezohledné chování řidičů, kteří rychlou jízdou ohrožovali jejich potomky.

dezinfekce

"To, co jsem já osobně viděl, mělo by to být v podstatě to, co je ve Varech, tedy zvýšený přechod," přiblížil místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Město přitom chtělo s instalací retardéru začít již v minulém roce, ale narazilo na odmítavé stanovisko Dopravního inspektorátu. Ten po radnici požadoval vypracování projektové dokumentace s jasným vymezením umístění těchto zpomalovacích prvků. Poté, co město nechalo u odborné firmy projekt zhotovit, tak policisté již proti jejich výstavbě nemají žádné námitky. 

"My jsme především chtěli ušetřit, tak jsme se chtěli dohodnout s Policií a dát tam nejlevnější retardéry, tzn. nějaká plexiskla přišroubovat na asfalt, což se dneska dělá a tím pádem je to otázka, řekněme, tisíců," vysvětlil Dvořák. 

Vybudování jednoho retardéru ve formě zvýšeného přechodu by podle odhadů nemělo stát více jak sto tisíc korun. Město do budoucna počítá s tím, že by se obdobné zpomalovací prvky měly objevit i u ostatních škol ve městě. Jako další by na řadu přitom měla přijít 8. základní škola. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy