2003 – Sokolov: Všechny věžáky projdou rekonstrukcí (TV Západ)

V průběhu tohoto volebního období chce sokolovská radnice opravit všechny chátrající věžové domy ve městě. Celkovou rekonstrukcí by tak mělo postupně projít šest výškových budov.

dezinfekce

„První věžák se tak už zahájil v loňském roce, kdy jsme získali minimální dotaci od státu, to znamená, počítáme, že v letošním roce by to mohlo být hotovo,“ uvedl místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

V minulých letech byl v Sokolově zrekonstruován pouze jeden věžák a ostatní jsou v poměrně značně špatném technickém stavu. Jedinou významnější investicí byla nedávná oprava balkonů.

„Bereme, že v podstatě to je jako staré auto, to znamená, že všechno odchází. To znamená, musíme udělat plášť, u pláště zateplení, udělat okna, pak vnitřek budovy, to znamená rekonstrukce celková výtahů, podívat se na elektro rozvody, to znamená celková rekonstrukce všeho, stupačky smontovat atd.,“ vypočítal místostarosta. 

Vedení radnice doufá, že mu finanční situace města dovolí všechny výškové budovy zrekonstruovat již do konce tohoto volebního období. Celkové náklady na opravu šesti domů se totiž budou pohybovat v řádu desítek milionů korun.

„Tak jsou to pouze odhady. My odhadujeme věžový dům něco okolo 15 milionů korun. To znamená, pokud by finanční situace Sokolova dovolila, tak odhadujeme šest věžových domů zhruba kolem 90 milionů korun,“ dodal Dvořák. 

Na postupné rekonstrukci věžáků se již shodli členové Rady města. Vše teď tedy bude záviset především na vůli Zastupitelstva. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy