2003 – Sokolov: Zahrádkáři na Bohemii budou mít slevu (TV Západ)

Majitelé zahrádek v sokolovské kolonii na Bohemii, která leží v těsném sousedství řeky Ohře, budou pravděpodobně městu za jejich nájem platit sníženou sazbu.

dezinfekce

Zdejší zahrádkáři přednedávnem požádali radnici, aby jim kvůli letošním záplavám pro tento rok snížila nájemné z obvyklých tří na jednu korunu za metr čtvereční pozemku. Rada ale nakonec Zastupitelstvu doporučila ke schválení zlevnění nájmu o pouhou korunu, tedy na dvě koruny, za to ale trvalé.

„To znamená, názor Rady, mohu mluvit za Radu pouze, je takový, že tato kolonie se v podstatě každý rok zatápí a bereme tedy, že by měla mít určitě trošku lepší podmínky než ostatní. Tzn. bereme, že náš názor je to ze tří slevit na dvě a potom už žádné výjimky nedělat,“ přiblížil místostarosta města Jaromír Dvořák. 

Rada navrhla snížení nájmu i přesto, že jí poradní Komise životního prostředí a rozvoje města tento krok nedoporučila. Mezi jejich členy se naopak dokonce objevil názor, aby tato kolonie ležící v zátoce novém území byla úplně zrušena.

„Toto byl jeden z návrhů jedné z komisí. My bereme, že pokud tam lidi chtějí být i za těchto podmínek, že tam záplavy budou, tak ano a za podmínek dvě koruny. A tím pádem bereme, že by to bylo i konečné řešení. To znamená, že s tím souhlasí jak Zastupitelstvo, tak zahrádkáři. Pokud ne, samozřejmě nevidíme důvod, když nám vrátí zahrádku, tak to vezmeme samozřejmě,“ dodal Dvořák. 

Zahrádkářům z kolonie na Bohemii vyšla sokolovská radnice vstříc již v loňském roce, kdy byla celá lokalita zatopena podstatně více než v jiných letech. Loni tak zdejší zahrádkáři platili roční nájemné ve výši pouhé jedné koruny za metr čtvereční pozemku. Pokud nyní v Zastupitelstvu projde navrhované trvalé snížení nájmu na dvě koruny, nemohou zdejší zahrádkáři s dalším, byť přechodným, zlevněním už s největší pravděpodobností počítat.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy