2004 – Cheb: Část Americké ulice se otevře pro auta (TV Západ)

Do části ulice Americká na chebském sídlišti Skalka, konkrétně do úseku mezi křižovatkami s ulicemi Družstevní a Lesní bude povolen vjezd automobilů. V současné době zde vzniká tzv. obytná zóna, tedy komunikace s možným provozem chodců, cyklistů i vozidel.

dezinfekce

Do této doby byl přitom tento úsek vyhrazen pouze pro pěší. 

„Do těchto prostor se zajíždělo autem, ale byl to takový ilegální stav, takže teď je snaha tento úsek dát do pořádku tak, aby tam mohli spolu vedle sebe existovat jak chodci, cyklisti, tak i auta,“ potvrdil místostarosta Chebu Václav Jakl.  

Kvůli bezpečnosti pěších zde budou nainstalovány zpomalovací retardéry a rychlost projíždějících vozidel bude omezena na dvacet kilometrů v hodině. Obytná zóna má také alespoň částečně vyřešit velké problémy s parkováním v této lokalitě. 

„V tomto asi sto dvaceti metrovém úseku by mělo dojít ke zřízení asi třiceti parkovacích míst,“ přiblížil místostarosta. 

Vznik obytné zóny, která umožní jednosměrný provoz od křižovatky s ulicí Družstevní ke křižovatce s Lesní, není ale ještě definitivním řešením. 

„Bude probíhat asi tříměsíční zkušební provoz a teprve po jeho vyhodnocení po připomínkách občanů, kteří žijí v této lokalitě, se rozhodne, jestli tato změna bude trvalého charakteru,“ dodal Jakl. 

Zřízení obytné zóny si přitom vyžádá pouze minimální náklady. Potřebné úpravy mají stát zhruba 70 tisíc korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy