2004 – Cheb: Firma JSP představila plán pro Průmyslový park (TV Západ)

Nový závod na výrobu expandovaného polypropylenu chce v chebském průmyslovém parku začít v březnu příštího roku stavět nadnárodní firma JSP International. Evropské vedení společnosti proto na chebské radnici představilo své záměry.

dezinfekce

Nový závod za zhruba 1,5 miliardy korun vyroste na ploše více než čtyř hektarů. Bude přitom téměř identickou kopií podniku firmy JSP v Saint-Denis nedaleko Paříže.

„První fáze by měla být dokončena na konci roku 2005, jinak celkově firma bude dokončena v roce 2012,“ uvedl budoucí ředitel závodu Dalibor Krejsa. 

S postupným rozšiřováním výroby se také bude zvyšovat počet pracovníků.

„Do konce roku 2005 bychom měli mít 30 zaměstnanců a zhruba do konce roku 2012 by nás mělo být 180,“ spočítal budoucí ředitel. 

Chebský závod by měl ročně vyprodukovat až 14 000 tun expandovaného polypropylenu, přičemž provoz má běžet nepřetržitě. Od počátku roku 2006 se tady bude nejprve z dovážených surovin vyrábět polotovar ve formě granulí. Po úplném dokončení se pak počítá i s lisováním finálních výrobků.

„Budou to určitě součásti do automobilů, kde se bude využívat vhodnosti toho polypropylenu k tomu, že dobře tlumí jak zvuk, tak energii. Takže vlastně to budou veškeré vnitřky automobilů, sloupky a součásti nárazníků,“ přiblížil Krejsa. 

Zástupci firmy zdůraznili také to, že se nejedná o chemickou výrobu, ale pouze o mechanické zpracování plastů s minimálními dopady na životní prostředí.

„Pomocí tlaku a teploty se vyrábí granule a pomocí tlaku a teploty se také potom lisují na jednotlivé díly, které jste tady viděli, jako finální produkt,“ dodal budoucí ředitel Krejsa. 

Závod bude ležet v zadní části Průmyslového parku, tedy v sousedství silničního obchvatu. Od nejbližší současné zástavby bude přitom vzdálen zhruba 250 metrů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy