2004 – Cheb: Galerie 4 představuje velkoformáty Jaroslava Malíka (TV Západ)

V chebské Galerii 4 byla v pátek 3. září zahájena výstava velkoformátových snímků ostravského fotografa Jaroslava Malíka. Ten je absolventem Institutu tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě a nyní působí jako pedagog na Střední umělecké škole v Ostravě.

dezinfekce

Chebská výstava je průřezem jeho tvorbou za posledních patnáct let. K vidění je tady více než 60 snímků ze tří cyklů. Jaroslav Malík ve své tvorbě občas spojuje na první pohled neslučitelné prvky. Například v souboru fotografií z Indie nazvaném Moje malá próza Róza prolíná záběry z různých míst této země nebo i záběry indických chrámů s těmi, které vznikly před mnoha lety v Evropě. 

Další vystavený soubor Lidé pravděpodobní je příkladem toho, jak Malík některé záběry dotváří za použití moderní techniky. V případě tohoto cyklu pracoval s video záznamem, když z černobílé obrazovky snímal rozfázovaný obraz. Finální snímek pak mimo jiné doplnil i občanským průkazem, prostřednictvím kterého je možné srovnat úřední fotku s uměleckým portrétem. 

Třetí cyklus nazvaný Sokolská 86/107 Ostrava je úplně čerstvý a vznikl speciálně pro chebskou výstavu. Jedná se o snímky Malíkova ostravského bytu, z čehož vyplývá, že název souboru je autorovou adresou. Velkoformátové fotografie Jaroslava Malíka si můžete v Galerii 4 prohlédnout až do 4. října. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy