2004 – Cheb: Město získalo objekt bývalé lesní správy (TV Západ)

Město Cheb získalo od společnosti Lesy České republiky budovu bývalé lesní správy v Americké ulici, která je jeho historickým majetkem. V současné době se pro volný objekt hledá vhodné využití.

dezinfekce

„My jsme tam zatím nechali provést jenom takové nejnezbytnější opravy na střeše, aby do objektu nezatékalo,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Chebská radnice už jednala se zdejší Agrární komorou, která by tady ve spolupráci s dalšími partnery chtěla vybudovat takzvaný inkubátor pro začínající podnikatele v potravinářství a zemědělství.

„Tento námět byl už projednán jednak v Dislokační komisi a potom v Radě. V zásadě Rada je tomuto projektu nakloněna,“ potvrdil možnost místostarosta. 

Na vybudování inkubátoru chce komora získat prostředky z evropských fondů. V současnosti proto připravuje potřebný projekt.

„V tom inkubátoru by měly být především prostory pro začínající podnikatele. Ti začínající podnikatelé by tam začali podnikat s nějakým symbolickým nájemným a později tak, jak by se ta jejich firma zabíhala, tak by se to nájemné zvyšovalo, už taky proto tedy jako aby se zase ty provozy uvolnily pro někoho dalšího. Jinak dál se počítá s tím, že tam budou pořádány různé kurzy, semináře, doškolování a podobně,“ vyjmenoval Vanoušek. 

Podle Zásad pro pronajímání městských nebytových prostorů by Agrární komora měla platit roční nájemné ve výši zhruba 240 000 korun.

„Ze strany Agrární komory přišel návrh, že by chtěli, aby investice, které budou vloženy do opravy toho objektu, byly započítávány proti nájemnému,“ dodal místostarosta Vanoušek. 

O konkrétních podmínkách pronájmu, který by měl trvat 10 let, se bude ještě jednat. Pokud se město s komorou dohodne, mohl by inkubátor pro šest až osm podnikatelů začít fungovat už v polovině příštího roku.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy