2004 – Cheb: Proběhl 4. ročník víkendového přeshraničního setkání (TV Západ)

O uplynulém víkendu se v Chebu uskutečnil čtvrtý ročník Chebského setkání. Premiérově se zde také objevil obří pivní stan.

dezinfekce

Chebské setkání začalo již v pátek oficiálním přijetím pozvaných hostů z obou stran hranice starostou města Janem Svobodou. Účastníci slavnostního setkání ve Valdštejnské obrazárně muzea si nejprve minutou ticha připomněli památku pouze před několika dny zemřelého čestného občana Chebu, známého waldsassenského podnikatele a mecenáše Antona Harta, který za svůj přínos ke zlepšení česko-německých vztahů a za zásluhy na obnovení hrozňatovského poutního místa Maria Loreto obdržel řadu ocenění, mimo jiné Spolkový kříž, Cenu Evropy nebo Cenu Euregia Egrensis. Mezi přítomnými hosty přitom nechyběli ani dcera a syn tohoto po válce odsunuté hrozňatovského rodáka. 

Oficiální část chebského setkání pak pokračoval kulturním programem, jehož součástí bylo například hudební vystoupení českého skifflu Jiřího Traxlera.

V podvečer se centrum dění přesunulo do obřího stanu na chebském náměstí, kde se čepovala česká i bavorská piva. Hlavním zaměřením letošního ročníku setkání byla totiž společná lidová zábava lidí z obou stran hranice. 

Různorodý hudební program pak čekal na návštěvníky pivního stanu i po celou sobotu. Na své si přitom přišli příznivci všech žánrů od českých i německých dechovek až po irskou lidovou muziku. Okolí stanu se navíc v sobotu přeměnilo v tržiště v duchu selské a měšťanské idyly konce 19. století. V jednotlivých stáncích si mohli zájemci koupit tradiční rukodělné výrobky, případně shlédnout ukázky práce dobových řemeslníků.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy