2004 – Cheb: Vzniklo nízkoprahové centrum pro děti a mládež (TV Západ)

Počátkem října začalo v Chebu fungovat nové nízkoprahové komunitní centrum pro děti a mládež od tří do patnácti let. Nové zařízení, které se jmenuje Naše klubovna, najdete v bývalé školní budově v Karlově ulici.

dezinfekce

„Tato klubovna je určena především pro romské děti a děti ze sociálně slabších rodin,“ uvedl místostarosta Chebu Václav Jakl. 

Nové zařízení vzniklo v rámci projektu Prevence drogových závislostí a trestné činnosti mládeže.

Především proto, aby děti, které normálně se toulají po ulicích a někdy to je i problém z oblasti kriminality a patologických jevů, tak tyto děti, aby měly někde zázemí, tak právě proto byla tato klubovna otevřena a mohou si tam přijít a hrát si tam a pod odborným dohledem se procvičovat v různých dovednostech,“ přiblížil Jakl. 

Děti se v klubovně věnují například hrám zaměřeným na rozvoj pozorovacích schopností, orientace, motoriky a dalších základních dovedností nebo esteticky zaměřeným činnostem, tedy třeba kreslení a modelování. Program bude doplňován také různými soutěžemi, besedy či výlety. 

„Je důležité, že tento projekt podpořilo Ministerstvo vnitra částkou 78 000 Kč a díky této podpoře tato klubovna může také fungovat,“ zdůraznil Jakl. 

Děti klubovnu navštěvují ve skupinkách zhruba po osmi, do kterých byly rozděleny nejen podle věku, ale i podle svých zájmů.

„Metodickou pomoc nebo metodiku a činnosti připravuje učitelka Zvláštní školy v Chebu a pomáhají nám také studentky ze Střední zdravotnické školy a samozřejmě také odborné pracovnice z odboru sociálního a zdravotního,“ dodal místostarosta. 

O novou klubovnu je mezi dětmi velký zájem. Během prvních dvou týdnů jich sem přišlo už zhruba 60.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy