2004 – Cheb: Zvyšit bezpečnost provozu mají rekonstrukce tří ulic (TV Západ)

Chebská radnice plánuje rozsáhlou rekonstrukci ulic Obětí nacismu, Palackého a Krátká. Plánované úpravy mají vyřešit komplikovanou dopravní situaci v této oblasti a zvýšit bezpečnost provozu.

dezinfekce

V rámci přestavby těchto tří ulic se počítá například s rekonstrukcí chodníků, asfaltového povrchu komunikací a veřejného osvětlení, vybudováním nových parkovišť nebo úpravou zelených ploch. 

„V této lokalitě se jedná o dokončení investice, která řeší celou tuto lokalitu. Je to oblast u kruhového objezdu a samozřejmě jako v jiných místech ve městě, je zde velký problém s parkováním,“ uvedl místostarosta Chebu Václav Jakl. 

V ulici Obětí nacismu má proto vzniknout šikmé stání pro zhruba 50 vozů. Kromě toho se plánuje i vybudování nového parkoviště s devíti místy v proluce u krytého bazénu. Bezpečnost chodců pak mají zvýšit dva přechody, které budou plnit funkci retardérů. 

Rovněž v ulici Palackého má být větší množství parkovacích míst, a to jak kolmých, tak ve druhé části podélných v obou směrech jízdy. Dopravní situaci má zlepšit také umožnění zásobování obchodů ze dvora. V ulici Krátká pak vznikne obytná zóna s jedenácti parkovacími místy. 

V rámci rekonstrukce se nemá zapomenout ani na cyklisty, neboť výše uvedené ulice spojí cyklostezka, která bude navazovat na již existující trasu u nádraží. Přesný termín, kdy rozsáhlá rekonstrukce proběhne, ještě není znám. Mělo by to být ale v rozmezí let 2005 až 2008. 

„Samozřejmě jsou to finanční otázky. Budeme vidět, jak se bude vyvíjet rozpočet. Je to také náročná záležitost. Každá takováto investice se musí nejprve dobře připravit. Dneska jsme v první fázi, máme zpracovanou studii, představujeme si, jak by tato lokalita měla vypadat. A samozřejmě není zase možné všechno uspíšit nebo uspěchat,“ dodal Jakl. 

Vzhledem k tomu, že se zmíněné úpravy týkají široké veřejnosti, budou studie až do konce září k vidění v objektu bazénu na šesté základní škole a v obou budovách Městského úřadu. S případnými připomínkami se lze přitom obracet na pracovníky Odboru silničního hospodářství a dopravy chebské radnice. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy