2004 – Sokolov: Den horníků oslavily tisíce lidí (TV Západ)

Tisíce lidí přilákala v sobotu 11. září do centra Sokolova tradiční hornická pouť, kterou pořádal zdejší Městský dům kultury. Od odpoledne až do pozdních večerních hodin byl na náměstí Budovatelů, Starém náměstí a nově i v areálu Bohemie pro návštěvníky připraven kulturní program, který byl svojí rozmanitostí nejbohatší v celé mnohaleté historii.

dezinfekce

Na své si tak přišli milovníci všech hudebních žánrů od historické muziky či dechovky až po country, pop a rock. Horní část starého náměstí se v průběhu poutě přeměnila na staročeské tržiště. Lidé si tady mohli v dobových stáncích zakoupit tradiční výrobky nebo alespoň zhlédnout ukázky práce řemeslníků, například uměleckých kovářů. 

Součástí historického tržiště bylo i malé pódium, kde vystoupila třeba chebská skupina Semper Salve, která interpretuje středověkou hudbu. Zejména pro nejmenší návštěvníky poutě pak byla na Starém náměstí připravena výstava drobného zvířectva zdejších chovatelů. 

Hlavní program se po celý den odehrával odehrával na velkém pódiu před kulturním domem na náměstí Budovatelů. Postupně se tady vystřídali interpreti nejrůznějších žánrů, od především mezi dětmi oblíbené kapely Maxim Turbulenc, přes taneční skupinu Sto až po dechový orchestr a mažoretky zdejší Základní umělecké školy. 

V nepřeberném množství stánků určitě zaujal ten městský, kde byly k dostání pravé radniční buchty a první číslo obnoveného zpravodajského měsíčníku Patriot nebo stánek s výstavou kaktusů, sukulentů a bonsají. 

V okolí kulturního domu si pak děti mohly vyzkoušet nafukovací hrad, jízdu na koni nebo na koloběžce, zájemci o královskou hru pak simultánní šachovou partii. Hornická pouť se letos premiérově konala i v prostoru lesoparku Bohemie u autobusového nádraží. Tady byly po celý den v provozu kolotoče, střelnice i další atrakce. 

Řadu ukázek z bohatého programu poutě uvidíte také v pořadu Bez komentáře, který bude následovat po skončení zpravodajství.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy