2004 – Sokolov: Finanční podpory se dočkají všechny speciální třídy (TV Západ)

Sokolovská radnice chce od příštího roku začít finančně podporovat všechny třídy se speciální a rozšířenou výukou na základních školách. Doposud byly financovány pouze třídy se sportovním zaměřením.

dezinfekce

Změnu pravidel pro poskytování příspěvků pro specializované třídy schválili sokolovští Radní na základě žádosti ředitelů škol.

„Vytvořili jsme tři varianty, jak je to možné řešit. A nakonec Rada se přiklonila k té variantě, že zachová příspěvky v nezměněné výši sportovním třídám na třech základních školách, kde ty sportovní třídy máme a navíc přidá po třech stech korunách na žáka a rok specializovaným třídám na Sokolovsku,“ uvedl místostarosta Sokolova Zdeněk Berka. 

V základních školách jsou v současnosti vedle sportovních také třídy s rozšířenou výukou cizích jazyků matematiky, přírodních věd a pracovního vyučování. V příštím roce přitom radnice na příspěvcích vyplatí 477 tisíc korun.

„Bude to navýšení oproti stávajícímu stavu o více než sto tisíc korun. Čili není to navýšení takové, které by nás vedlo k tomu, že bychom tím sportovním třídám to krátili, a proto jsme se přiklonili k této variantě,“ popsal místostarosta. 

Příspěvek pro třídy se sportovním zaměřením bude tedy podstatně vyšší než u ostatních.

„Ten příspěvek u těch sportovních tříd se pohybuje zhruba ve výši tisíc korun a zde jsme schválili 300 korun a je tomu tak proto, protože se sportováním jsou spojeny daleko větší náklady na výstroj atd.,“ dodal Berka. 

V současné době je na sokolovských v základních školách 34 tříd s rozšířenou a speciální výukou, do kterých chodí více než devět stovek žáků. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy