2004 – Sokolov: Zájem o stavební parcely předčil očekávání (TV Západ)

V upraveném prostoru mezi ulicemi Vítězná a Husitská v Sokolově začíná vyrůstat vilová čtvrť. Zájem stavebníků o zasíťované pozemky předčil očekávání radnice. Většina nabídnutých parcel je už rozebrána.

dezinfekce

Radnice začala stavební pozemky nabízet před necelými dvěma roky. Do této doby jich bylo dokončeno třiadvacet, přičemž osmnáct zná již svého majitele.

„Zájem o ty parcely - se v podstatě kryje nabídka s poptávkou,“ uvedl místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Minimální nabídkovou cenu stanovila sokolovská radnice na 650 korun za metr čtvereční. Většina z dosavadních nabídek se přitom od této částky příliš nelišila.

„Když vidím, že jsme nabídli 23 parcel, 18 zájemců, tak se jenom minimálně stalo, že by o jednu parcelu byli dva nebo tři zájemci. Většinou ti zájemci nabízeli 650 až 700 korun,“ přiblížil místostarosta. 

Parcely budou na základě smlouvy o smlouvě budoucí stavebníkům prodány až po kolaudaci domu. Do té doby je mají zatím pouze pronajaté. Stavebních pozemků zde bude celkem téměř pět desítek, a to o velikostech od zhruba 500 do 1000 metrů čtverečních.

„Počítáme, že se nám už podaří letos dodělat další komunikace a tím pádem dalších deset parcel se bude v nejbližší době nabízet,“ dodal Dvořák. 

Vedle pozemků pro výstavbu rodinných domů vzniká v lokalitě mezi ulicemi Husitská a Vítězná například také průmyslová mini zóna, pracovně nazývaná Podnikatelský inkubátor. Celkové náklady na úpravu tohoto prostoru mají přitom výrazně překročit částku sta milionů korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy