2004 – Sokolovsko: Jízdné integrovaného systému dopravy se snížilo (TV Západ)

Měsíční zónové jízdenky systému Integrované dopravy na Sokolovsku jsou od října levnější. Důvod, proč Krajský úřad ke snížení cen přistoupil, je ten, že od prvního července, kdy systém začal zkušebně fungovat, si tuto jízdenku zakoupilo pouze minimum cestujících.

dezinfekce

Do integrované dopravy je v současné době zapojeno šest dopravců. Systém tak zahrnuje Městskou hromadnou dopravu v Sokolově, příměstské autobusové spoje a osobní a spěšné vlaky. Na jeden jízdní doklad lze v dané zóně cestovat bez ohledu na počet jízd, délku trasy nebo počet přestupů po celý měsíc. 

Sokolovsko je rozděleno do šesti zón, jedná se vždy o větší město a jeho okolí, přičemž pro každou z nich platí jiná měsíční jízdenka. Ta má podobu čipové karty a je k dostání na autobusových nádražích v Sokolově a v Kraslicích a v chodovském Infocentru. 

V zóně Sokolov a okolí došlo ke zlevnění jízdenky o deset korun. V ostatních, tedy Kynšperk, Loket, Horní Slavkov, Chodov a Habartov, pak cena klesla dokonce o padesát korun. Na některých trasách se tak nyní dá oproti běžným tarifům ušetřit až 100 Kč měsíčně. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy