2011 – Sokolov: Chystá se sanace mostku u ISŠTE (4475) (TV Západ)

Město Sokolov připravuje opravu mostku u Integrované střední školy. Ten je ve špatném technickém stavu. Měl by navázat na probíhající výstavbu nové sedmipatrové budovy, kdy se počítá s jeho větším využitím. Hlavní vchod do budovy bude totiž nově právě směrem k Lobezskému potoku.

dezinfekce

"Měli jsme tam odbornou firmu, která nám zpracovala stavebně-technický průzkum a doložila nám - to byl náš požadavek - i technologický postup sanačních prací, protože přistupujeme k jeho sanaci, nikoliv demolici a nahrazení novým,“ vysvětlila vedoucí odboru rozvoje Hana Hůlová.

Mostek je ze železobetonové konstrukce a byl postaven v padesátých letech. Vlivem vrstvení živičných povrchů došlo k zatížení mostku a zatékání vody.

"Nicméně ta železobetonová konstrukce není zas až tak poškozená, takže dojde k odstranění všech konstrukčních vrstev, otryskání až na tu železobetonovou konstrukci, budou se tam dávat nové izolace, nové vrstvy a ošetření té železobetonové konstrukce," popsala postup Hůlová.

Kdy bude stavba dokončena, závisí na klimatických podmínkách. Město to ale chce stihnout do otevření nového pavilonu integrované školy. Během prací bude mostek asi na tři měsíce uzavřen. Výběrové řízení proběhne tento měsíc. Město očekává cenu do milionu korun. Další mostky a mosty v Sokolově by měly projít také opravami. Problémem jsou ale finance a přeložky sítí.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy