2013 – Cheb: Pokračuje prodej hájenky v chebském lese v Bavorsku 4898 (TV Západ)

Město Cheb bude pokračovat v prodeji hájenky v německém Bavorsku, který zahájilo s jejich současnými nájemci v roce 2009. Tehdy po podpisu smlouvy odmítl katastrální úřad zapsat převod do mapy s tím, že na historickém majetku, tzv. Chebském lese, je platná svěřenská správa.

dezinfekce

Tímto krokem se prodej zablokoval. Před nedávnem ale byla svěřenecká smlouva zrušena.

„Teď v současné době máme informaci, že už ten zápis bude možný. Manželé Kunzeovi, kteří jsou novými nabyvateli, poslali na účet města kupní částku. Já jsem potvrdil panu notáři Greinerovi, který ten převod bude zapisovat, že město Cheb tu částku obdrželo a mělo by dojít k přepisu vlastnictví v příslušných pozemkových knihách," popsal současný stav starosta města Chebu Pavel Vanoušek.

Město nyní řeší ostatní převody majetku, parcel, nemovitostí a lesů. Dochází k inventarizaci a řeší se drobné rozdíly mezi záznamy města a dosavadním správcem majetku.

„Tam se jedná konkrétně o některé objekty. V jednom případě je to soubor objektů, které byly využívány jako dětská ozdravovna. V současné době jsou využity pouze částečně, pouze v části jsou nájemci, další část je prázdná. Potom je tam objekt, který má město ve spoluvlastnictví s dalším subjektem a je tam lesovna, která je využívána tím současným správcem lesa, a vzhledem k tomu, že i my tam budeme posílat nějaké pracovníky a je to objekt, který je využitý, tak ten by bylo zřejmě účelné si ponechat v majetku města," naznačil Vanoušek.

Příjem z prodeje hájenky, 80 tisíc EUR, se stane příjmem rozpočtu města, nikoliv příjmem dříve zřízené Nadace Chebský les. Do nadace se totiž vkládají výnosy z hospodaření v lese a zisky z pronájmu nemovitostí.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy