2013 – Cheb: Spisovatel Stanislav Wintr oslavil sedmdesátiny (4929) (TV Západ)

Pravidelná tisková konference v kanceláři starosty města Chebu Pavla Vanouška měla minulý týden slavnostní zakončení. Na jeho pozvání se dostavil chebský spisovatel Stanislav Wintr, který 14. března oslavil sedmdesátiny.

dezinfekce

Po gratulaci a zápisu do Kroniky města byl čas na krátkou diskusi a dotazy novinářů. Z nich vyplynulo, že Stanislav Wintr se přistěhoval do Chebu s rodiči v roce 1948.

První kniha mu vyšla až v šedesáti letech, tedy před deseti lety. Pak ale jeho spisovatelská kariéra nabrala závratné tempo a dnes už má na kontě deset publikací. Jedná se převážně o knížky s historickou tematikou. Jeho oblíbeným námětem je postava Napoleona Bonaparte, kterému věnoval šest knih.

Za svoji, v pořadí pátou, publikaci s názvem „Napoleon Bonaparte a jeho soupeři“, obdržel Stanislav Wintr v roce 2007 prestižní ocenění Klubu autorů literatury faktu Obce spisovatelů, Cenu Miroslava Ivanova. V knize "Chebsko za soumraku", kterou vydal v roce 2010, se na rozdíl od předchozích publikací, zaměřil na historii poměrně nedávnou - na období normalizace.

Z úplně jiného soudku je zatím poslední knížka Stanislava Wintra "Úlohy a hádanky pro kamarády", která na více než sto stránkách nabízí k vyřešení řadu početních úkolů, logických problémů, matematických řad, šachových úloh, ale i vtipů pro odlehčení. U příležitosti 20. výročí od svého založení ji vloni vydala městská Nadace Schola Ludus. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy