2013 – Cheb: Studenti Svobodky vyhráli hlavní cenu s eko klipem (4912) (TV Západ)

Členové ekokroužku při Svobodné chebské škole vyhráli se svým klipem Oppa Ekostyle hlavní cenu celostátní soutěž neprofesionálních krátkých filmů Ekofilmáč, který pořádala Nadace Veronika.

dezinfekce

Ta je největší moravskou nadací zaměřenou na ochranu přírody, krajiny a životního prostředí. Spojovacím tématem jednotlivých soutěžních příspěvků byla ekologie.

"My s kroužkem jsme se rozhodli natočit videoklip, parodii na písničku Oppa Gagnam Style. No a pánové, vlastně všichni členové ekokroužku, jsme společně vymysleli text a náplň klipu, a potom se toho zhostili další členové, kteří to realizovali," přiblížil vznik snímku vedoucí ekokroužku Petr Randis.

Snímek si vypůjčil dnes megaúspěšnou píseň a vznikal velice krátkou dobu.

"Jsme v průběhu tří týdnů museli to video natočit, protože nás tlačil termín a myslím si, že se nám to docela podařilo dát dohromady," věří Mike Havel, žák třetího ročníku svobodného gymnázia.

Studenti se vrhli s nadšením do tvorby klipu. 

"Na snímku jsem se také podílel jako režisér a kameraman a taky jsem v něm hrál. Zpočátku jsme si mysleli, že dělat ten snímek dost zábava a že to bude lehká práce, což se ale nepotvrdilo. A brzy jsme zjistili, že to je docela tvrdá práce," popsal okolnosti práce gymnazista Daniel Slezák.

Kvůli problémům se zvládnutím techniky, natáčení nakonec proběhlo dvakrát. Výhodu měli studenti díky taneční průpravě.

"Já a můj bratr jsme soutěžní pár, který se zúčastňuje tanečních soutěží, takže pro nás tanec nebyl překážkou a Danovi to také celkem šlo," pochválila kolegu Jeniffer Hájková, která si v klipu také zahrála.

Natáčení si studenti užívali a původní scénář doznal velkých změn.

"Natáčení tohoto snímku byla zábava, protože jsme během natáčení lezli po stromech, do popelnic. Vymýšleli jsme toho polovinu přímo za běhu, takže předem připravené nápady šly pod koberec, protože spontánní nápady převážily," zavzpomínal Slezák.

Soutěž Ekofilmáč měla i svou sekci studentů filmové tvorby. Zde získal cenu Andran Abramjan za "Dokument" s názvem "Bude třeba dalších výzkumů" a Ondřej Samohel za „Originalitu zpracování“ animovaného filmu Genesis.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy