2013 – Cheb: Zvýšení nájmů bude letos jen o inflaci (4909) (TV Západ)

Rada města Chebu projednala a schválila úpravu výše nájemného z obecních pozemků, nebytových prostor i bytů pro letošní rok.

dezinfekce

„Rozhodla, že ceny se oproti loňskému roku zvýší, a to o výši inflace, ve výši 3,3% a to tak, že pokud jde o pozemky a nebytové prostory, tak to zvýšení bude od 1. ledna 2013 a pokud jde o byty, tak tam to zvýšení bude od 1. července. Samozřejmě jen u smluv, které nám to dovolují, kde máme zahrnuto, že jsme oprávněni zvyšovat výši nájemného o inflaci," shrnul základní parametry úpravy starosta města Pavel Vanoušek.

Loni se nájemné taky zvyšovalo, když předtím několik let stagnovalo. Zdražení nájemného se nedotkne některých vybraných kategorií.

„Toto opatření se netýká pronájmu lesních pozemků, protože tam se uzavírá speciální smlouva, kde se každoročně upravuje výše nájemného, dále se to netýká cen pronájmu zahrad a pozemků pro zahrádkářské kolonie. Dále se to netýká ani některých zemědělských pozemků, které jsou pronajmuty na základě výběrového řízení tam, kde inflační doložka není," vyjmenoval starosta Vanoušek.

Za své nebytové prostory město ročně získá z nájmů okolo 15 milionů korun. Byty včetně vymožených pohledávek vynesou 44 milionů korun. Pozemky včetně zemědělských pak přes 11 milionů korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy