2013 – Loket: Dojde k předláždění náměstí i pěší zóny (TV Západ)

Nerovný a špatně sjízdný povrch loketského náměstí bude již brzy zřejmě minulostí, loketská radnice rozhodla, že opravy začnou už v letošním roce.

dezinfekce

Rekonstrukce proběhne ve dvou etapách, první je výměna kanalizace a všech sítí v zemi, druhou pak samotné předláždění celého náměstí i pěší zóny. 

„Připravujeme investiční akce, o kterých se dlouho hovořilo. To je první etapa předláždění náměstí, kdy konečně díky stabilizaci loketských městských lesů umožnilo uvažovat o této akci. Tak bychom chtěli předláždit v letošním roce pěší zónu, kde by to bylo rozděleno na dvě etapy. V letošním roce by se začalo po skončení turistické zóny kanalizací a tím vším co bude sítě v zemi,“ informoval starosta Lokte Zdeněk Bednář. 

Historickou část města by chtělo vedení radnice propojit dlážděným žulovým povrchem od loketského náměstí až po pěší zónu. Změnu povrchu by uvítali i někteří místní obyvatelé, podle kterých by bylo dobré ponechat povrch dlážděný, tak jak navrhuje radnice. Asfalt by prý nevypadal na místě dobře. 

„Já sem nahoru moc nechodím, ale je to katastrofa ta silnice. Myslím, že je to starobylé město, že by sem měli dát kostky zpátky. Určitě jsem pro dlažbu,“ uvedla místní obyvatelka.

Podle starosty je v dezolátním stavu také splašková a dešťová kanalizace. Investice na celý projekt by měla být až deset milionů korun, přesnou částku zatím ale nelze určit.  

„Připravujeme celou tu etapu, ale určitě to bude investice v horizontu 7 až 10 milionů korun,“ dodal na závěr Zdeněk Bednář.

O kompletní rekonstrukci silnice na náměstí rozhodl její špatný stav, v zimním období je vozovka velmi kluzká a kvůli hrbolům špatně sjízdná. Řidičům by se mělo ulevit do konce příštího roku. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy