2002 – Cheb: Házenkářky nestačily na slovenského mistra až v závěru (TV Západ)

V 7. kole mezinárodní Interligy hostily chebské házenkářky dosavadního leadera tabulky Duslo Šaľa. Domácí tým se chtěl v duelu s loňským mistrem Slovenska pokusit o malý zázrak a připsat si na svoje konto první interligové body.

dezinfekce

Skóre zápasu otevřela v 1. minutě brankou ze sedmimetrového hodu domácí Heřmánková. Slovenkám se pak dvěma rychlými góly podařilo strhnout vedení na svou stranu, ale Lokomotiva brzy opět srovnala. Úvodní minuty tak předznamenaly průběh takřka celého zápasu. 

Desetinásobný slovenský šampion sice dokázal rychlými brejky potrestat téměř každou chybu domácích, ty s ní však díky bojovnosti a výbornému výkonu brankářky Krejčové držely krok a diváci viděli vyrovnanou partii. 

Hostující hráčky se až 27. minutě poprvé dostaly do tříbrankového vedení. Lokomotivě se ale znovu podařilo snížit a v poslední minutě první půle měla po faulu na Evu Frouzovou navíc možnost zahrávat sedmimetrový hod. Do té doby střelecky úspěšná Heřmánková ale tuto možnost nevyužila, a tak domácí do kabin odcházely s dvoubrankovou ztrátou v poměru 12:14. 

Úvod 2. dějství vyšel domácím nad očekávání. Brzy se jim podařilo vyrovnat a v 9. minutě šly po brance Wünschové dokonce do vedení. Lokomotiva pak měla několik možností odskočit na rozdíl dvou gólů, ale kvůli technickým chybám je promarnila. 

Zkušené Slovenky naopak dokázaly využít každé příležitosti ke skórování a v 18. minutě šly opět do vedení. V závěrečné desetiminutovce se již naplno projevila rozdílná síla kádrů obou týmů. Zatímco slovenský mistr měl na soupisce 10 reprezentantek, domácí odehrály celé utkání ve stejné sestavě. Mezi 20. a 26. minutou přišla čtyřbranková šňůra hostujících hráček, které rázem vedly o pět branek a bylo rozhodnuto. Po závěrečném klaksonu nakonec svítil na tabuli výsledek 23:29. 

Další domácí zápas sehrají chebské házenkářky v neděli 20. října, kdy od 17. hodin hostí špičkový rakouský celek Hypo Niederösterreich.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy