2002 – Cheb: Město nabízí k pronájmu bývalý pivovar (TV Západ)

Nového využití by se měl již v krátké době dočkat chátrající areál bývalého velkoskladu Ovoce a zeleniny v ulici Svatopluka Čecha v samotném centru Chebu.

dezinfekce

Město tento areál, kde původně sídlil vůbec první chebský pivovar již kdysi jednou prodalo, ale nový nabyvatel nikdy nezaplatil a navíc se ocitl v konkursu, takže radnice se následně musela velmi zdlouhavou cestou znovu dožadovat svých vlastnických práv. 

"Protože dokud není úplně vypořádáno a někdo je v konkursu, tak jsou to takové věci problematické. Nakonec jsme to převzali, legálně. Takže teď to můžeme nabídnout, je to naše. Je to nezpochybněné," uvedl starosta Chebu Václav Jakl. 

Město v areálu nejprve provedlo nezbytné úklidové práce a současnosti již bude vyhlášeno výběrové řízení na nového pronajímatele. V tomto případě, kdy se jedná o objekt v samotném centru města, nebude pro radnici prioritou nabídnutá cena za pronájem, ale navržený způsob budoucího využití. 

"Nechtěli bychom tam tržnici, zase je u náměstí další, to asi jednoznačně," vyloučil možnost vzniku další tržnice Jakl. 

Díky své výhodné poloze by část areálu mohla sloužit například jako parkoviště. Výhledově ale pak radnice počítá s tím, že by se měl najít zájemce o výstavbu nových obytných domů. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy