2002 – Cheb, Třebeň: Město pomůže se sanací skládky (TV Západ)

Město Cheb se zřejmě nakonec bude finančně spolupodílet na sanaci bývalé chocovické skládky. Za svojí spoluúčast ale chebská radnice bude po obci Třebeň, v jejímž katastru se skládka nachází, požadovat podíl na budoucích podnikatelských aktivitách na zrekultivovaném území.

dezinfekce

"V tomto smyslu my jsme jednali o některých možnostech. Ty možnosti by se týkaly dalšího společného využití té lokality, která bude tímto způsobem upravena tak, aby město mělo záruky, že na tom bude participovat," uvedl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Obci Třebeň přislíbil Státní fond životního prostředí dotaci ve výši 80 % z celkových nákladů na rekultivaci skládky, které by měly dosáhnout výše zhruba 30 milionů korun. Podmínkou pro jejich poskytnutí je však dofinancování zbývajících 20 % z prostředků místních samospráv. Malá obce Třebeň ale potřebné peníze nemá, a proto se obrátila na Cheb, odkud podstatná část uložených odpadů pochází. 

"Město odmítlo to, že by přímá finanční dotace na tuto záležitost, ovšem město vnímá svůj morální závazek v tom pomoci té rekultivaci skládky," dodal Vanoušek. 

O poskytnutí peněz výměnou za podíl na budoucích aktivitách v prostoru po bývalé skládce, v tomto směru se mluví například o kompostování biologického odpadu, budou chebští zastupitelé nejspíše jednat na svém srpnovém zasedání. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy