2002 – Cheb: Václav Krob vystavuje v Galerii i kostele (TV Západ)

Právě v těchto dnech je v chebské Galerii Růžový kopeček a v nedalekém evangelickém kostele k vidění rozsáhlá výstava olejomaleb a opukových soch chomutovského rodáka Václava Kroba.

dezinfekce

Čtyřiačtyřicetiletý autor, který v současné době žije Hředlích u Rakovníka se svým dílem hlásí k tvůrcům usilujícím o dodržení oslavovat krásu, kterou tuší a cítí v životě kolem sebe. 

"A spíše mi jde o to, aby tam byla ta hezká, duchovní věc, protože já hledám to krásno, nějaké ty linie. Protože si myslím, že být zlý, být špatný, umět krást a zabíjet nebo malovat nějaké škaredé věci, že to až zase takové umění není, to je v každém z nás, lidí. Ale žít tak nějak trochu solidně nebo snažit se hledat to hezké, to si myslím, že je ta podstata té věci, jako podstata toho života," uvedl autor v rozhovoru pro naší televizi. 

Václav Krob, který při tvorbě svých olejomaleb střídavě používá štětce a špachtle, se na chebské výstavě prezentuje obrazy vzniklými v posledních třech letech. Jsou zde zastoupeny kupříkladu obrazy Orfeus a Prométeus z cyklu Řecké mytologie nebo díla ze souboru Les u vody, inspiraci k němuž autor našel v průběhu dovolené, kterou strávil u přehradních nádrží v okolí Chebu. 

"Mě jde o to, aby tam byly zachyceny ty dojmy a pocity, a aby se nějakým způsobem přenášely na lidi a trošku aby byly živé ty obrazy, aby se ti lidé s tím nějakým způsobem ztotožňovali," dodal Krob. 

Výstava 36 olejomaleb a interiérových soch Václava Kroba bude v Galerii Růžový kopeček a v evangelickém kostele probíhat až do 4. července. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy