2002 – Cheb: Vypsána výběrka na místa všech vedoucích Odborů města (TV Západ)

Ještě před koncem svého volebního období vyhlásila bývalá chebská městská Rada výběrová řízení na všechny vedoucí Odborů a velitele Městské policie. V případě, že by totiž vypsání bylo ponecháno až na nové vedení města, nestihli by se vedoucí Odborů vybrat do konce letošního roku.

dezinfekce

"Já jsem byl sám svědkem mnohých fám, které se kolem tohoto rozběhly. A skutečnost je taková, že Rada vyhlásila výběrové řízení, ale s tím, že nová Rada, která bude zvolena, tak je teprve vyhodnotí," popsal situaci starosta Chebu Václav Jakl.

Zájemci o účast se musí přihlásit do 18. listopadu, v případě vedoucího nové Kanceláře starosty pak až do konce tohoto měsíce. Důvodem pro vypsání výběrových řízení přitom byla novela Zákona o zaměstnaneckém poměru, která mimo jiné upevňuje pozici vedoucích úředníků, a také přechod řady zaměstnanců z končícího Okresního úřadu na radnici. 

"Čekáme, že z Okresu přijde 90 lidí, je tam řada kvalitních lidí, tak někteří z nich se určitě přihlásí do výběrového řízení. Samozřejmě naši vedoucí, někteří jsou velmi kvalitní, tak předpokládám, že většina jich svá místa obhájí," dodal Jakl. 

Chebská radnice bude mít od příštího roku 12 místo dosavadních 10 Odborů. Vedle již zmiňovaného odboru kanceláře starosty přibyde ještě samostatný Odbor dopravy.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy