2002 – Nebanice: Proběhl 10. ročník Světového poháru koňských spřežení (TV Západ)

Stovky příznivců jezdeckého sportu si dali o uplynulém víkendu dostaveníčko v Nebanicích u Chebu. Již po desáté se zde totiž uskutečnil závod Světového poháru koňských spřežení.

dezinfekce

Jubilejního ročníku soutěže, jehož organizátory byly Česká jezdecká federace, Tělovýchovná Jednota Agro Cheb a Chov koní Nebanice, se zúčastnilo 36 spřežení z České republiky, Polska, Německa, Rakouska, Švédska a Chorvatska. Trojdenní jezdecké klání, které bylo rozděleno do kategorií jedno-, dvoj- a trojspřeží, odstartovalo již v pátek soutěžemi v drezuře. Druhý den pak koňská spřežení zápolila v maratonu a v neděli následovala závěrečná překážková jízda. 

Českým jezdcům se tradičně nejvíce dařilo v kategorii dvojspřeží, kde si vavřín vítězství odnesl Jiří Nesvačil z Moravského Krumlova. Trojspřeží Tomáše Bartáka z jezdeckého klubu Favory Benice pak obsadilo bronzovou příčku, když vítězství v této kategorii putovalo do Německa. 

Prvenství mezi jednospřežími vybojovala Švédka Karina Eckenberg. V silné konkurenci se neztratili ani zástupci domácího oddílu. Hostující Petr Vozáb, pětinásobný český šampion v čtyřspřeží a vítěz Velké pardubické z roku 1985, který tentokrát jel na vypůjčeném dvojspřeží od Miroslava Šimáčka z pořádající Jednoty, vybojoval v maratonu výborné třetí místo. Další domácí zástupce Zdeněk Murin pak obsadil druhou příčku v doplňkové národní soutěži.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy