2002 – Sokolov: Knihovna začala pracovat i s předškoláky (TV Západ)

Sokolovská knihovna se již od minulého roku pravidelně stává cílem návštěv z mateřských škol. Knihovnice zde budoucí čtenáře seznamují s možnostmi, které jim knihovna nabízí.

dezinfekce

Budoucí školáci ze Sokolova i řady okolních obcí se tak dozví, jak knihovna funguje, které služby svým čtenářům nabízí, ale například i to, že v současnosti zde už nenajdou pouze nepřeberné množství knih a časopisů, ale také počítače připojené na internet. Knihovnice děti seznamují také s tím, jak je rodiče mohou do knihovny přihlásit nebo kde najdou jim určené knížky. 

"Děláme je proto, aby se děti z mateřských škol seznámily s knihovnou. Akce jsme zatím pořádali jen pro školáky a teď jsme začali i s předškoláky z mateřských škol," uvedla ředitelka sokolovské knihovny Daniela Drobečková. 

Způsob seznámení dětí s knihovnou je pochopitelně přizpůsoben jejich věku. Z tohoto důvodu je pro ně připraveno několik soutěží o drobné ceny, například zábavné pexeso, při kterém poznávají pohádkové postavy nebo procházka pohádkovým lesem. 

"No a protože je to pro malé děti, tak musí být zábavnou formou a je to i dohromady se soutěžemi," dodala Drobečková. 

Ceny do soutěží přitom byly zakoupeny z grantů, které Okresní knihovna získala od sokolovské radnice a řady okolních obcí, například Dolního Rychnova, Královského Poříčí, Bukovan či Lomnice.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy