2002 – Sokolov: Město musí uhradit pokutu za machinace na 3. ZŠ (TV Západ)

Další statisíce korun budou sokolovskou radnici stát dřívější machinace v hospodaření na zdejší 3. základní škole. Město muselo již v roce 2000 uhradit více než 300 tisíc korun, protože bývalé vedení školy nezaplatilo státu tuto částku na daních za roky 1996 a 1997.

dezinfekce

Nyní musí radnice oželet dalších 323 tisíc, které od ní Finanční úřad požaduje jako penále za pozdní platbu. 

"Ta samozřejmě nezbývá nic jiného než splnit požadavek Finančního úřadu, ale budeme s ním jednat o tom, zda by tato pokuta se nedala prominout. A v tom případě bychom jí dostali zpátky. To jednání o pokutě by nemuselo být bez výsledků," uvedl místostarosta Sokolova Lubomír Novotný. 

Město se také pokusí získat náhradu této škody. K tomu musí ale nejprve soud prokázat, kdo z bývalého vedení školy daňové nedoplatky a následné penále zavinil. 

"My jsme to projednávali s právníkem a právník nám sdělil, že je možné tedy uplatňovat náhradu škody na člověku, kterému se prokáže, že on to zavinil, což je první trošku zádrhel. Jestli to zavinila ta účetní nebo ředitel, tam budou nějaké potíže. A v případě, že se najde ten, kdo to zavinil, tak je po něm možno požadovat náhradu ve výši 4,5 násobku měsíčního platu," dodal Novotný. 

Bývalý ředitel a jeho dvě spolupracovnice jsou kvůli machinacím v hospodaření školy obviněni z podvodu, za což jim hrozí dvou až osmiletý pobyt za mřížemi. Podle dosavadních zjištění měli přepisovat paragony a výdajové doklady v nichž navyšovali hodnotu zboží nakoupeného pro školu a zisk si pak zřejmě rozdělili. Školu tímto připravili nejméně o 370 tisíc korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy