2002 – Sokolov: Na Baníku vznikne unikátní dětské hřiště (TV Západ)

Ještě do konce letošního roku vyroste v dosud nevyužité části sportovního areálu Baníku Sokolov svým vybavením v regionu zcela ojedinělé dětské hřiště. Rovněž jeho charakter bude trochu odlišný od klasických hřišť, která je možné vidět například na panelových sídlištích.

dezinfekce

"Zvolili jsme trošku jinou variantu, protože je tady sportovní areál, chtěli bychom oslovit spíše ty děti, které sportují, a aby to bylo zaměřené na pohybovou aktivitu, aby to oslovilo i ty sportovce, kteří sem chodí, pro ty menší. Mělo by to oslovit zhruba mládež od těch 6 do zhruba 14 – 15 let," popsal plánované hřiště Ján Pari ze Správy sportovních zařízení města Sokolova. 

Nové hřiště, jehož výstavba přijde zhruba na 900 tisíc korun, bude vybaveno množstvím dřevěných prvků, určených na hraní i sportování. Rozděleno přitom bude na tři části, z nichž každá má sloužit k trochu jinému účelu. 

"Tak to první budou klasické překážky postavené takovou formou, aby se dalo na nich soutěžit, tzn. souběžně do takové podkovy budou překážky, přelézačky, přeskakovačky. Druhá část by byla pro ty nejmenší, tam by byl jen takový hrádek, skluzavka do pískoviště. To by mělo oslovit ty nejmenší. A třetí část by byla taková posilovna v přírodě pro opravdu už sportovce," dodal Pari. 

Správa sportovních zařízení dostala z rozpočtu města příspěvek ve výši 1,2 milionu korun, takže 300 tisíc ještě zbylo na další akce. Pro zdejší skatepark tak již byla zakoupena nová centrální překážka za více než 200 tisíc korun a zbylé finance pak budou použity na terénní úpravy okolí nového dětského hřiště a vybudování základního zázemí.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy