2002 – Sokolov: Nájmy nebytů na Náměstí Budovatelů podraží (TV Západ)

Nové smlouvy na dobu určitou do roku 2005 nabídne sokolovská radnice podnikatelům, kterým v průběhu letošního roku končí nájem nebytových prostorů nacházejících se na Náměstí Budovatelů. Zájemci o prodloužení nájemní smlouvy budou ale muset městu platit podstatně vyšší roční sazbu než do této doby, a to minimálně 1603 korun za metr čtvereční pronajaté plochy.

dezinfekce

"Pokud nebudou akceptovat náš návrh, vypovědět a normálně výběrové řízení," komentoval postup radnice místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Město má zájem, aby stávající nájemci, kteří většinou provozovny vydražili ještě v dobách malé privatizace, v nebytových prostorách zůstali i nadále, ale musí to být již za adekvátních cenových podmínek. Minimální sazba 1603 korun za metr čtvereční, která vychází z platných cenových předpis města, se přitom vedení radnice nezdá být, vzhledem k poloze nového náměstí, nikterak vysoká. 

"Jsme si sondovali, kolik dělají ceny, když pronajímají soukromníci. Zjistili jsme, že i tato cena 1603 korun je na dolní hladině pronajímaných nebytových prostor v Sokolově," dodal Dvořák. 

Ukončení nových nájemních smluv v roce 2005 zvolilo město záměrně. V této době totiž vyprší většina nájmů k nebytovým prostorům v této lokalitě a radnice pak tudíž bude moci postupovat systematičtěji. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy