2002 – Sokolov: Opravy klášterního kostela vyjdou na desítky milionů (TV Západ)

Dokončení rekonstrukce klášterního kostela sv. Antonína Paduánského přijde nakonec sokolovskou radnici na podstatně méně peněz, než původně očekávala. Město totiž před několika dny dostalo závazný příslib na poskytnutí finanční dotace z prostředků Ministerstva pro místní rozvoj.

dezinfekce

Sokolovská radnice v letošním rozpočtu vyčlenila na dokončení stavební části rekonstrukce tzv. kapucínského kostela nacházejícího se v dolní části Starého náměstí necelých 14 milionů korun. Díky přislíbené 10milionové dotaci městu ale podstatná část z této sumy zbyde. 

"My jsme žádali na celou částku, byla nám přiznána dotace kolem 70 %," přiblížil místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Radnici se tak nyní otevřela možnost, že by rekonstrukci kostela, kde vznikne koncertní a výstavní sál, mohla ještě do konce letošního roku dokončit kompletně, tedy včetně venkovních úprav a výstavby parkoviště. 

"Je teď na rozhodnutí, že když teď ty peníze ušetříme, tak buďto máme na venkovní úpravy kolem kláštera a ještě pořád by to vyšlo, že něco málo zbyde na další věci. A je na rozhodnutí Zastupitelstva, zdali udělá tyto úpravy nebo cyklostezky nebo něco jiného," doplnil místostarosta Sokolova Lubomír Novotný. 

Celkové náklady na rozsáhlou rekonstrukci kapucínského kostela a sousedního kláštera mají podle předběžných odhadů dosáhnout částky zhruba 30 milionů korun, přičemž asi 70 % bude hrazeno ze státních dotací.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy