2002 – Sokolov, Praha: Děti s Ajaxem navštívily Policejní muzeum (TV Západ)

Skupina žáků ze třetích tříd základních škol z celého sokolovského okresu navštívila na sklonku listopadu policejní muzeum v Praze. Jednalo se o autory nejpovedenějších obrázků výtvarné soutěže nazvané "Co mě naučil Ajaxův zápisník".

dezinfekce

Děti ze všech základních škol Sokolovska se s policejním psem Ajaxem seznámily již v loňském školním roce. Prostřednictvím vyplňování ilustrovaného Ajaxova zápisníku, který pro ně společně připravili sokolovští policisté a zdejší Středisko prevence kriminality, se postupně seznamovaly s každodenní prací Policie i nejrůznějšími nástrahami s nimiž se v životě mohou setkat. 

Počátkem letošního školního roku pak bylo pro novopečené třeťáky připraveno pokračování projektu, tentokrát formoou výtvarné soutěže. 

"Porota při Městském úřadu v Sokolově Střediska prevence kriminality vybrala ze 180 dětských výkresů 40 nejlepších prací," uvedla tisková mluvčí sokolovské policie Blažena Kašparová. 

Děti si pro své výtvarné práce mohly vybrat některé z deseti témat loňského zápisníku. Pro výherce policisté připravili jednodenní zájezd do Policejního muzea, kde byl pro školáky připraven pestrý program. 

"V pražském Policejním muzeu pro ně byl připraven zajímavý program. Byla jim promítnuta dopravní výchova, dále potom byla zde prohlídka expozice, kde bylo doprovodné slovo od pracovníka Policejního muzea. Dále zde bylo divadelní představení "Za dveřmi je Mikuláš," dodala Kašparová. 

Od ledna příštího roku je letošní třeťáky připraveno další pokračování projektu. V loňském roce získané znalosti si totiž budou prohlubovat prostřednictvím práce s druhým dílem zápisníku, který se v současné době právě dokončuje. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy