2002 – Sokolov: V kostele kapucínů budou výstavy i koncerty (TV Západ)

Díky desetimilionové státní dotaci, kterou obdržela v nedávné době sokolovská radnice z prostředků Ministerstva pro místní rozvoj, by mohla být rozsáhlá rekonstrukce kostela sv. Antonína Paduánského v dolní části Starého náměstí dokončena již v letošním roce.

dezinfekce

"My jsme chtěli ho zpřístupnit, ale říkám, je tady neznámá. Město peníze má, ale neumíme říci, jak rychle restaurátoři budou hotovi se svou prací, tzn. raději si necháváme tu rezervu, že to nemusí být do konce roku hotové," popsal místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Oprava tzv. kapucínského kostela a přilehlého kláštera byla zahájena z iniciativy bývalého starosty Karla Černíka zhruba přede dvěma roky. Krovy celého objektu byly tehdy napadeny dřevomorkou a hrozilo vážné poškození této jedné z nejvýznamnějších historických památek v Sokolově. 

Po skončení rekonstrukce by měl kostel sloužit jako koncertní a výstavní sál, navíc doplněný o Síň tradic města Sokolov s řadou dobových exponátů. 

"Bude to normální světská stavba, tzn. měly by tady být koncerty, výstavy, takže to bude pro širokou veřejnost," dodal Dvořák. 

Celkové náklady na rekonstrukci, v jejímž rámci by ještě v příštím roce mělo dojít k úpravám okolí kostela a vybudování parkoviště, výrazně přesáhnou částku 30 milionů korun, z nichž ale zhruba 23 město získalo z dotačních titulů. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy