2002 – Sokolovsko: Lidé si mohou zaregistrovat chaty (TV Západ)

V boji s jednou z nejčastějších forem trestné činnosti, vykrádáním chat a chalup, by do budoucna měla sokolovským policistům napomoci právě vznikající databáze rekreačních objektů.

dezinfekce

Jejich vlastníci v případě zájmu vyplní připravený formulář, kde uvedou přesné místo, na kterém se rekreační zařízení nachází, jeho evidenční číslo, které je zároveň potřeba na objekt viditelně umístit, trvalé bydliště, kontaktní adresu a telefonické spojení. Podepsáním tiskopisu zároveň potvrdí souhlas s tím, aby policisté za účelem nepravidelných kontrol vstupovali na jejich pozemek. 

"Chaty jsou často neoznačeny a pro nás je potom problém zjistit majitele, což nám znesnadňuje vyšetřování," vysvětlila policejní mluvčí Blažena Kašparová. 

Od počátku letošního roku došlo na Sokolovsku již téměř 40 případům vloupání do rekreačních objektů, za celý rok loňský pak k 67. K vykrádání přitom nejčastěji dochází v řídce osídlených oblastech v Krušných horách a Slavkovském lese, a to zejména v podzimních a zimních měsících. 

"Policie doporučuje občanům, pokud chatu zazimují a ví, že jí v bližší době nenavštíví, aby si z chaty odvezli cenné předměty, jako jsou videa, televize a například cennější nádobí," dodala mluvčí. 

Formuláře, po jejichž vyplnění bude rekreační objekt zařazen do policejní databáze, si lze vyzvednout na všech obvodních odděleních Policie a na Středisku prevence kriminality na sokolovské radnici.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy