2003 – Cheb: Probíhají jednání s Armádou o převodu letiště (TV Západ)

Chebští radní prozatím Zastupitelstvu nepředložili ke schválení materiál týkající se nákupu areálu letiště ležícího v blízkosti Dolních Dvorů. Město totiž původně počítalo s tím, že cena za tyto pozemky bude zhruba deset milionů korun.

dezinfekce

Znalecký odhad, za který byla armádní krajská ubytovací správa v Plzni ochotna převod na město Ministerstvu financí doporučit, byl však téměř o čtyři miliony vyšší. Město se přesto možností získání letiště do svého vlastnictví nevzdává.

„V žádném případě . Ale zdá se nám vysoká cena. Pokusíme se získat letiště levněji,“ komentoval cenu a postoj města jeho starosta Jan Svoboda. 

Město si proto v krátké době nechá zpracovat odhad nový a v případě, že bude cena nižší, požádá armádu o převod. V opačném případě se pak pravděpodobně zúčastní následné veřejné obchodní soutěže a bude se snažit v dražbě nabídnout nejvyšší cenu. Před tím je ale potřeba stanovit, jak vysoko bude radnice ochotna jít.

„To je trochu problém, ale doufám, že řešení najdeme během čtrnácti dnů,“ uvedl starosta. 

V případě získání letiště ale město nepočítá s tím, že by areál samo využívalo.

„Pokud máme ty pozemky, tak máme možnost kontroly. Je to vždycky lepší, když kontroluje město Cheb své území, než když má kontrolu někde v Praze. Určitě bychom možná nabídli tyto pozemky podnikatelům nebo bychom vyhlásili výběrové řízení, ale myslím si, že město Cheb jako takové by tam zřejmě nepodnikalo,“ dodal Svoboda. 

Město v současné době vlastní již řadu bývalých vojenských objektů. V loňském roce se mu podařilo například získat, a to z podstatné části bezúplatně, areál někdejších kasáren na Zlatém vrchu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy