2003 – Sokolov: Privatizace čeká 600 městských bytů (TV Západ)

Posledních zhruba 600 bytů chce v příštích letech jejich nájemníkům nabídnout k odkoupení sokolovská radnice a poté privatizaci obecního bytového fondu ukončit.

dezinfekce

V současné době je v Sokolově do prodeje zařazeno několik desítek bytových jednotek a o případném zařazení dalších bytů v několika málo zbývajících lokalitách by mělo v krátké době rozhodnout nové Zastupitelstvo. 

"Jedná se o zařazení pouze lokality Vítězná nebo Nové náměstí. Zastupitelstvo rozhodne, je to především věc politická, jestli toto bude dále prodávat," uvedl místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

V roce 1994, kdy byla privatizace obecních bytů zahájena, vlastnilo město téměř 5200 bytových jednotek a v následujících letech pak navíc dalších zhruba 300 získalo. Do konce loňského roku radnice stačila prodat téměř 3700 bytů, takže městský bytový fond nyní čítá přibližně pouhých 1900 bytových jednotek. 

"V podstatě to můžeme rozdělit do několika kategorií. Ta zásadní je Vítězná. Potom máme Nové náměstí, třetí kategorií jsou věžové domy, čtvrté domy zvláštního určení – to jsou především domovy důchodců – a zbývá nám potom pár bytů, jako jsou například nové byty v Ohři, přístavby a to je zhruba všechno," vyjmenoval Dvořák. 

Z prodeje svých bytů Sokolov v posledních devíti letech získal zhruba 269 milionů korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy