2013 – Bublava: Začátek sezóny byl jako na houpačce (4908) (TV Západ)

Letošní lyžařská sezóna na Bublavě byla pro provozovatele i lyžaře dosti složitá. Počasí se měnilo velmi často, sníh dokonce třikrát kompletně roztál. Za poslední měsíc se ale drží stabilní počasí a v současné době jsou podmínky výborné.

dezinfekce

„Jsme spokojení. Myslím si, že od toho 10. ledna je to stabilní už a výhled další je, že by to mělo vydržet ještě minimálně do konce února, takže lyžaři mohou být spokojení. A když jsou spokojení lyžaři a jezdí k nám, tak my jsme spokojení taky," uvedl provozovatel ski areálu Bublava Jiří Lhota.

Všechny vleky jsou v provozu, lanovka také. Má kapacitu 1600 lidí za hodinu a nápor zvládá bez větších front. Výhodou areálu jsou nadstandardně široké sjezdovky, minimálně 80 metrů.

„Na Bublavě se pyšníme nejširšími sjezdovkami v rámci České republiky, tím pádem máme zajištěnou maximální bezpečnost na těch sjezdových tratích, protože riziko srážky lyžařů, je tam absolutně minimalizované.

Byly rozšířeny parkovací plochy i nabídka půjčovny lyží. Novinkou je moderní odbavovací systém.

„Umožnilo nám to i společný skipas s, asi 16 km vzdáleným, německým střediskem Schöneck, což ti naši týdenní hosté velmi uvítali a využívají to a obráceně také," dodal Lhota.

V příštím roce chtějí na Bublavě vylepšit zasněžovací systém. Celodenní skipas vyjde dospělého na 400, za děti se platí 300 korun. Každý den je také večerní lyžování až do 21 hodin. Všechny běžecké tratě jsou v provozu a upravené. Na sjezdovkách je asi 50 cm sněhu, mimo sjezdovky 30.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy