Cheb: Dvě investice nahradí projekt kreativního centra (TV Západ)

Rada města Chebu schválila 5. ledna letošního roku odstoupení od projektu Chebského kreativního centra. Projekt s celkovými investicemi okolo 50 milionů korun se týkal celkové rekonstrukce historického špýcharu a jednoho z domů ve Špalíčku, kde před lety sídlila Městská policie.

dezinfekce

"Dospěli jsme k názoru, po důkladné analýze a prohlídce, že objekt špýcharu je v dobrém technickém stavu. Je dneska už připraven pro možné pořádání workshopů a jiných aktivit, které by vedly k tomu, aby ty krovy, které jsou fenoménem města Chebu se dokázaly propagovat i tak," uvedl místostarosta Chebu Michal Pospíšil

Samotný špýchar nicméně bude potřebovat drobnější investice v řádu statisíců korun. 

"Jedna z takových achillových pat je tam právě sociální zázemí, které neodpovídá, je to dost odpudivé. Takže si myslíme, že tam určitě začneme. To bychom chtěli dostat do nějaké kondice," přiblížil místostarosta. 

Ve vnitrobloku u špýcharu mají proběhnout dlouho plánované úpravy. Město má hotový projekt a začít by se mělo ještě letos.

"A tento prostor bychom chtěli víceméně podle té projektové dokumentace zrealizovat. Dnešní náklady odhadujeme kolem 20 milionů korun. A tak vytvořit nějaké kvalitní zázemí pro obyvatele s možností parkování, využití veřejné zeleně a i drobných herních aktivit," popsal plány Pospíšil. 

Součástí zastaveného projektu byla i rekonstrukce jednoho z domů v komplexu budov Špalíček. Zde by město chtělo postupovat bez využití dotačních peněz. 

"S tím, že si myslíme, že původně plánovaných 13 milionů korun, na které by dotace cílila, bychom mohli z vlastní kapsy, zaplatit i podstatně níže. A chtěli bychom začít už letos s tím, že bychom provedli elektroinstalaci a v příštím roce by byly dokončeny stavební práce s tím, že by celý prostor potom byl využit pro kancelářské účely města," dodal místostarosta Pospíšil. 

Odhadované náklady na opravy domu, který je bez využití od roku 2007, se pohybují podle informací z tiskové konference mezi 7 až 8 miliony korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy